This site uses cookies to deliver the best possible experience. Learn more.
Yesterday
Week
Month
1 year
2 years
3 years

Sthlmxtina Det är svårt att få till det med röken. Gillar hur röken nästan lindar in lågan. Det skulle vara intressant att se hur bilden skulle kännas med vecken i fokus också.

Markus Jansson Exakt, Håller helt med! Veken är iofs i fokus, det var där jag satte skärpan men den dåliga ljussättningen gör att man inte uppfattar det så. Röken försvinner för mycket i mörkret och eftersom man inte ser veken tillräckligt bra försvinner förståelsen för sammanhanget.

Sthlmxtina Provade du dubbel exponering?

Markus Jansson Nä, men nu blir jag ju nyfiken? Hur tänker du?

Sthlmxtina tänker flera exponeringar med flera ljussättningar och slutartider. kameran på stativ, sammanfoga bilderna. Anpassa bilderna till de olika delarna - vecken på den ena, röken på den andra. Vet inte om det funkar men kan vara värt att prova?

Markus Jansson Ah! Nu fattar jag. Blev osäker på om du menade en dubbelexponering i kameran. Ja, att lägga ihop flera exponeringar borde kunna funka!

Sthlmxtina Ber om ursäkt för min felformulerade fråga. Lite trött när jag skrev den :) Vet inte om det funkar men det skulle vara kul att testa. Är själv nyfiken på att prova plåta ljus.

EXIF data
Brand
Panasonic
Model
DMC-GX8
Aperture
ƒ/1.8
Focal length
25mm
Shutter speed
1/1000s
ISO
200